Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muškarci otkrili 8 razloga zbog kojih bi ostavili djevojku

svadja

Nije u pitanju manjak strasti, druga djevojka, manjak seksa ili fizički izgled… Momci su objasnili da će se odlučiti na raskid ukoliko se sljedećih 8 stvari provlače kroz vašu vezu

Ne slušate i ne razumijete
Iako je opšte poznata činjenica da žene više pričaju od momaka, to ne znači da oni ne vole i ne znaju da razgovaraju. Ukoliko nešto žele da kažu očekuju da ćete ih pažljivo saslušati i dati neki komentar. Zamislite situaciju u kojoj samo jedna strana priča, uvijek je u pravu dok druga dobija malo prostora za razgovor i razumijevanje. Jedan od glavnih razloga za raskid momci nisu naveli manjak seksa ili strasti, već upravo nemogućnost komunikacije sa svojom ljepšom polovinom.

Slušate previše svoje BFF
Naravno da obožavate svoje prijateljice i da želite da čujeto njihovo mišljenje, međutim to ne znači da su uvijek u pravu i da treba slijepo da slušate njihove savjete. To je upravo ono što i momci zamjeraju svojim ljepšim polovinama. Previše miješanja sa strane i rečenice poput: “Sara je bila u pravu kada je rekla…” može biti pogubno za vezu.

Nedostatak privatnosti
Biti u vezi ne znači biti izolovan od svega i posvetiti se 100% samo partneru! Momci zaista to i ne traže od svojih polovina. Oni ne žele da idu na sva ženska mjesta, kao i ne žele da vi budete uključena u sve njegove momačke aktivnosti. Ukoliko osjete da su izgubili dio svoje privatnosti, identitet, svoj nekadašnji život koji su obožavali, ne postoji drugi način osim da vam kažu “Gotovo je”.

Previše ste nezavisne
Možda će djelovati kao da je izgovorio neki alfa mužijak, ali momci zaista ne vole da znaju ili osjete da su njihove ljepše polovine potpuno nezavisne. Momci ipak vole da se osjete kao zaštitnici i da su potrebni svojim djevojkama. Odlično je biti nezavisna, pametna djevojka koja može većinu stvari sama, ali ostavite i malo prostora svom muškarcu da pokaže svoje muške sposobnosti.

Previše ste zavisne
Možda su u ovoj situaciji momci neodlučni poput djevojaka jer ne znaju da li žele nezavisnu ili krhu damu, ali evo o čemu je riječ. Biti potpuno nezavisna djevojka koja ostavlja utisak da joj niko nije potreban poptuno će odbiti muški svijet, ali također će i djevojka koja ne može da živi bez jače polovine. Napravite balans, ne pretjerujte u krajnostima. Budite djevojka koja finansijski ne zavisi od svog muškarca, ali kojoj je potrebna sva muška ljubav, pažnja i zaštita i pomoć.

Manjak lijepih i nježnih rečenica
Ukoliko se vaša komunikacija svodi na kritikivanje svog muškarca, prebacivanje, optužbe… a nježnost i slatke riječi su postale izuzetno rijetke ne treba da se čudite ako kaže da želi raskid veze.

Faktor “ex”
Bilo kakvo komentarisanje, prisjećanje ili žal sa bivšim je poguban za vezu i tu ne treba ništa više komentarisati. Još je gora sitaucija ukoliko se čujete sa bivšim, a sadašnji je upoznat sa tom situacijom.

Bivši ostaje u prošlosti gdje mu je mjesto i ne pokušavajte da ga vratite u sadašnjost ukoliko ne želite da dobijete poruku “Raskidamo”.

Ne slažete se sa njegovim društvom
Ako želite da veza uspije morate bar poštovati, ako ne gotivite njegove drugove. Ukoliko ostavite situaciju da bira između vas i prijatelja i stalno mu prebacujete za njih budite sigurni da vaša veza neće imati happy end.