Život i zdravlje

Sveučilišta u Mostaru

Na Agronomskom fakultetu SUM-a održan 3. Znanstveni dan

11/12/2021

Ovaj događaj organizirali su APTF SUM-a zajedno s partnerima Fakultetom za agri-tropske studije Univerziteta iz Češke i Agromediteranskim fakultetom, priopćeno je iz Studentskoga zbora SUM-a

Treći Znanstveni dan, koji je promovirao teme iz područja ekologija, biologije, biotehnologije, zoologije i prehrambene tehnologije, te na kojemu su posjetitelji imali priliku degustirati proizvode studenata Sveučilišta u Mostaru (SUM), održan je u petak, 10. decembra, na Agronomskom i prehrambeno-tehnološkom fakultetu (APTF).

Studenti agronomije i prehrambene tehnologije na ovom događaju promovirali su različite sadržaje i teme, a neke od njih se odnose na prikaz entomoloških zbirki, prezentaciju svježe prešanih ulja uz mogućnost degustacije, uzgoj i degustaciju mikrosjemenja i klica, degustaciju sireva, prezentiranje voćnih i povrtnih prerađevina, degustaciju alternativnih proteinski izvora u hrani, suplemente u prehrani, prezentiranje vina, degustaciju čajeva, izolaciju DNAA i slično, priopćili su organizatori.

Bio je organiziran i posjet laboratoriju za prepariranje kukaca, mikroskopiranje s trajnim biljnim i životinjskim preparatima. Učenici srednjih i osnovnih škola bili su glavni posjetitelji ovog događaja, te su se upoznali s radom fakulteta i njegovih studenata. Studenti APTF-a prezentirali su proizvode poput rakije od dunje ili čipsa od sušene japanske jabuke s dodatkom paprike.

“Biti dio ove lijepe priče u svojoj struci je stvarno nevjerojatan događaj. Nadali smo se velikoj posjećenosti i to smo ostvarili. Htjeli smo naučiti naše posjetitelje novim stvarima i pokazati im naše proizvode i u tome smo uspjeli. Podigli smo razinu svijesti o agronomiji i prehrambenoj tehnologiji, što bih čak naglasio da nam je potajno bio priželjkivani rezultat”, kazao je predsjednik Studentskog zbora APTF-a Ivan Mucić.

Ovaj događaj organizirali su APTF SUM-a zajedno s partnerima Fakultetom za agri-tropske studije Univerziteta iz Češke i Agromediteranskim fakultetom, priopćeno je iz Studentskoga zbora SUM-a.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.