Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na Facebooku objavio sliku sebe u komi: Ovo su posljedice obične tablete

facebook-460_895304S0

Jordan Blackburn (20) iz Cumbrije u Velikoj Britaniji nedavno se probudio iz kome u koju su ga morali staviti liječnici nakon što je doveden u bolnicu zbog predoziranja najmanje trima vrstama lijekova, koji su u Britaniji dostupni u slobodnoj prodaji u apotekama, a mladež ih sve češće koristi kao “legalne droge”.

Pilulama se nakljukao s nekolicinom prijatelja na muzičkom festivalu krajem jula, a u bolnici ih je završilo četvero. Jedan od njih, 18-godišnji Christian Pay, u bolničkoj je postelji prošlog vikenda preminuo.

Blackburn je nakon svega na svom Facebooku objavio fotografiju sebe kako leži u komi, a uz nju je napisao da bi svima htio pokazati posljedice “jedne obične male pilule”.

[quote_center]Blackburn je nakon svega na svom Facebooku objavio fotografiju sebe kako leži u komi, a uz nju je napisao da bi svima htio pokazati posljedice “jedne obične male pilule”.[/quote_center]

‘Mnogo je života proteklog vikenda – i tu ne govorim samo o smrtnom slučaju, nego i o članovima porodice – uništeno, uključujući i moj, a sve zbog neodgovornog uzimanja tableta na festivalima ili bilo gdje drugdje’, napisao je.

‘Uistinu mislim da moram podići svijest i pokazati ljudima kakve posljedice izaziva samo jedna mala pilula. Ne pišem ovo da bih dobio lajk, samo vas molim da pročitate i dobro promislite o tome što zapravo unosite u svoje tijelo. Imao sam sreće pa sam dobio drugu šansu za život i želim prožiovjeti svaki njegov dio, zbog sebe i zbog Chrisa, a najviše što mogu učiniti je pokazati ljudima u što mogu uvaliti i svoje porodice’, dodao je Blackburn.

Objavu na Facebooku zaključio je porukom preminulom prijatelju Chrisu: “Fališ mi, stari, ali bit ćeš ponosan na mene”.

Jordanova majka Alison Turnbull kazala je za BBC da joj sin samo želi podići svijest kod drugih. “Ležao je u bolnici, pogledao me i rekao: Dobio sam drugu priliku za život, zar ne?, a ja sam mu odgovorila potvrdno”, kazala je.

Majka pokojnog Chrisa Debbie prije nekoliko je dana poslala saopštenje u kojemu je za sina rekla da je bio slabije tjelesne građe, ali da je imao srce lava.