Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na Kupreškom polju oboren Guinnessov rekord: 1.000 Ivana na jednom mjestu

ivan_1000_kupres_2
FOTO bljesak.info

Povodom 25. godišnjice pjesme “Moj Ivane” koju je napisao Kuprešak Frano Aničić, 1.000 Ivana danas se okupilo na Kupreškom polju, čime su oborili Guinnessov rekord u okupljanju najviše osoba sa spomenutim imenom na jednom mjestu.

Ovo prvo okupljanje Ivana u našoj zemlji organiziralo je udruženje “Kupreški kosci” na čelu sa predsjednikom Matkom Ćurkovićem. Na početku je bio cilj dovesti 1.000 Ivana na jedno mjesto, ali puno više ih se prijavilo i pojavilo danas na Kupresu.

Ćurković je poručio kako na ovaj način žele pokazati svijetu da ima života na Kupresu. Brojni poznanici, prijatelji, rođaci, sugrađani, ali i Ivani iz Evrope i svijeta uživat će danas u različitim zabavnim sadržajima na Kupresu.

Guinessov rekord je službeno oboren kada su se svi Ivani postrojili na stadionu HNK Kupres.

Na kupreškom trgu će se poslije snimiti i historijska fotografija Ivana, a potom slijedi kulturno-umjetnički program gdje će nastupati Mate Bulić, folklorna skupina “HKD Napredak”, KD “Kupreški momci”, muzički sastav “Versi”, Bruno Baković, Miko Švenda – Žiga, tamburaški sastav “Đeram”, Dražen Žanko, te na kraju Marko Perković Thompson.