Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nagovarao tinejdžerke da se ubiju, jer su “društveni otpad”?

budeikin

Motivator za samoubistva ruskih tinejdžerki Filip Budeikin, koji je osmislio morbidnu igricu “Plavi kit”, tvrdi da je “čistio društvo od otpada”.

Budeikin je u zatvoru zbog optužbi da je nagovorio 16 maloljetnih djevojaka na samoubistvo kroz igricu “Plavi kit”, koja se polako širi i drugim zemljama.

Ovaj 21-godišnji Rus, koji je priznao krivicu za zločine za koje ga optužnica tereti, kaže da su njegove žrtve “biološki otpad” i da su bile “srećne što će umrijeti”.

“Umirale su srećne. Ja sam im dao ono što im je trebalo u stvarnom životu – toplinu, razumijevanje i povezanost”, rekao je on policiji.

Budeikin tvrdi da nije riječ o više stotina samoubistva, već o 16, dok je još 28 osoba bilo spremno da sebi oduzme život.

“Postoje ljudi i postoji biološki otpad. Oni koji ne predstavljaju nikakvu vrijednost za društvo. Oni koji jesu ili koji će počiniti samo štetu.

Ja sam čistio naše društvo od takvih. Pet godina sam smišljao kako. Bilo je važno razlikovati normalne ljude od ljudskog otpada”, rekao je Budeikin.

On je “davao zadatke” djevojkama, a one su mu govorile o sebi. Potom su pričali na skajpu, pa bi tako počinjala “samoubilačka terapija”.

Igra “Plavi kit” zasniva se na “ispiranju mozga” psihološki labilnim tinejdžerima.

U periodu od 50 dana njih nagovaraju da izvršavaju različite “zadatke”, u početku nešto manje opasne poput gledanja horora, buđenja u “sitne sate”, a potom vrlo opasne poput samopovređivanja.

Na kraju se od njih traži da se ubiju, podsjećaju ruski portali.