Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Drastična promjena

Nije jeo so tri mjeseca, evo šta mu se dogodilo (FOTO)

so_2

U njegovoj transformaciji, tvrdi, pomoglo je i to što se ostavio soli na tri mjeseca, a i danas je izbjegava jednom sedmično

Nakon što mu je preminuo otac, 24-godišnji event menadžer našao se na dnu i tad je odlučio raditi na sebi i promijeniti život na bolje.

Zahvaljujući predanosti i volji, Akash Banerjee izgubio je 40 kilograma u 10 mjeseci i uspio se transformirati iz debeljka u zdravog i sretnog mladog čovjeka.

Kad se našao na dnu, odlučio je promijeniti navike, prije svega prehrambene. Počeo je za doručak jesti jaja, za ručak kuhanu piletinu, a za večeru proteinski shake. U “danima za varanje” jeo pak je tjesteninu, piletinu s roštilja i slaninu.

No u njegovoj transformaciji, tvrdi, pomoglo je i to što se ostavio soli na tri mjeseca, a i danas je izbjegava jednom sedmično, piše Times of India.

Osim toga vježbao je gotovo svaki dan, dva seta po 40 minuta kardio vježbi. U više situacija poželio je odustati. “Potpuno sam prestao jesti svoju omiljenu hranu, koja uključuje pomfrit i rižu. Bila je to velika žrtva, ali potpuno je vrijedilo”, rekao je.

Na svom putu do optimalne težine zaključio je i kako je “mentalna snaga puno važnije od fizičke”.

Inače, so je neophodna za mnoge fiziološke procese u tijelu i bez nje se ne može dugo živjeti. Ipak, ljudske dnevne potrebe za kuhinjskom soli iznose oko 5g, a današnjim načinom života u tijelo unosimo i do nekoliko puta više.