Zavod za javno zdravstvo FBiH

Obilježavanje Svjetskog dana multiple skleroze: Bolest sa hiljadu lica

Foto: zzjzfbih.ba
Zgrada Zavoda za javno zdravstvo FBiH

U 11 sati na štandu ispred zgrade Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine, predstavnici Zavoda, predstavnici Udruženja i učenici JU Srednja medicinska škola Sarajevo građanima će dijeliti informativne letke i edukativno – promotivne materijale

Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine u saradnji sa Udruženjem oboljelih od multiple skleroze Kantona Sarajevo obilježit će Svjetski dan multiple skleroze 30. maja 2023. godine u 10:30 sati ispred zgrade Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, u ulici Maršala Tita 9.

Program obilježavanja Svjetskog dana multiple skleroze:

U 10.30 sati bit će pušteni u zrak narandžasti baloni ispred i sa balkona Zgrade zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine.

Medijima će se obratiti: prof. dr. sc. Aida Ramić Čatak, dr. med., pomoćnica za stručne poslove direktora Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine i voditeljica Sektora za javno zdravstvo Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine i Gordan Muzurović, predsjednik Udruženja oboljelih od multiple skleroze Kantona Sarajevo.

U 11 sati na štandu ispred zgrade Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine, predstavnici Zavoda, predstavnici Udruženja i učenici JU Srednja medicinska škola Sarajevo građanima će dijeliti informativne letke i edukativno – promotivne materijale, a sa zainteresiranima će razgovarati o multipli sklerozi – „bolesti sa hiljadu lica“ i terapijama.