Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osobine koje svaku ženu čine neodoljivom

djevojka134

Kada kažemo “seksi” većini ljudi prva asocijacija biće zgodna djevojka u provokativnoj odjeći ili bez odjeće.

Međutim, pravo značenje te riječi daleko je od toga šta je danas smatra seksipilom.

Postoji toliko faktora koje čine seksipil, a predstavljamo vam samo neke najvažnije.

Samopouzdanje

Samopouzdanje je ključ seksipila. Nema osobe koja će ostati ravnodušna u društvu žene koja je svjesna svojih kvaliteta.

Ambicija

Ambicija daje svrhu i smijer kuda da idemo u životu. Ova osobina može djelovati kao odličan afrodizijak za muškarce. Žena uz koju će moći da osvoji svijet i koja će biti ga gurati ka višim i boljim ciljevima je mnogo privlačnija od bilo koje spoljašnosti.

Strast

Strast prema životu. Strast prema drugoj osobi. Strast prema poslu, hobijima, muzici, umjetnosti…Posmatrati ženu koja sa strašću obavlja neki posao je mnogo privlačnije od provokativnih modela, objasnili su momci u jednoj američkoj anketi.

Ljubaznost

Jedna od najljepših osobina je danas toliko rijetka u društvu da je nevjerovatno postala privlačna suprotnom spolu. Pokazati ljubaznost i ljudskost prema drugim ljudima, ponuditi pomoć ili saslušati nekog su postale toliko neophodne u modernom društvu da će žena sa ovim kvalitetima dugo, dugo ostati u sjećanju željenog muškarca.

Iskrenost

Kada se žena ne mijenja ni zbog koga i predstavlja se svijetu onakvom kakva zaista jeste i pritom je ponosna na to govori o svim njenim kvalitetima.

Koliko dugo neko može biti u vezi i biti zaljubljen u prelijepu i prezgodnu lažljivicu? Tek toliko dok ne prođe efekat spoljašnje privlačnosti. A poslije će svaki zreo muškarac potražiti iskrenu djevojku koja će ga ispuniti na svim poljima.

Inteligencija

Koliko god da je spoljašnost fantastična, ukoliko je IQ ne može podržati i seksipil će brzo nestati.

Inteligentna djevojka ne samo što će znati da na zanimljiv način odgovori na provokacije, već će znati i da ga nasmije ili oduševi svojim stavom i znanjem. Ima li šta seksipilnije od toga? Naravno da ne.