Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otela joj bebu iz bolnice i 18 godina odgajala kao svoju kćerku

zhepany112

Celeste Nurse (37) iz Južnoafričke Republike suočila se u utorak na sudu sa ženom koja joj je prije skoro 18 godina otela kćerku Zephany . Ispričala je sudu kako je ležala u bolničkom krevetu tri dana nakon carskog reza. U sobu je ušla žena odjevena kao medicinska sestra. Beba je plakala pa je žena pitala Celeste da li ju može uzeti. Celeste je potvrdila da može. Kasnije je u sobu ušla prava medicinska sestra i pitala ju gdje joj je kćerka.

Šokirana Celeste je zajedno s medicinskom sestrom pretražila cijeli bolnicu. Bebu nisu našle. Bilo je to 1997. godine. Celeste je u međuvremenu rodila troje djece. Rastala se, pobijedila rak i opet se udala. Zephany nije nikada zaboravila. Tražila ju je i svake je godine slavila njen rođendan.

Godine 2009. primila je poziv. Žena je tražila da joj da 33.000 dolara za informaciju o Zephany. Celeste je dogovorila sastanak sa ženom i o svemu obavijestila policiju. No žena koja je zvala nikada nije došla na sastanak.

– Nikada nisam izgubila nadu. Znala sam da je moje dijete tamo negdje i da ću ga naći i da će se vratiti kući – rekla je 2010. Celeste. Njena kćerka Cassidy išla je u školu s djevojkom koja joj je bila slična. Postale su i najbolje prijateljice. Čak su i stanovale u blizini. Celeste je posumnjala da bi ta djevojka mogla biti njena Zephany.

Djevojku su pozvali u McDonald's i pitali je kada je rođena. Celsete je istraživala i kada je prikupila dovoljno podataka o djevojci obratila se vlastima i tražila je DNK koji je prošle godine pokazao da je djevojka zaista Zephany.

Žena koja se brinula za djevojku sada je na sudu. Ona tvrdi da ju je posvojila jer nije mogla zatrudnjeti. Rekla je i da su joj tokom posvajanja rekli da se majka odrekla djeteta. No vlasti ženu (50), čije ime nisu rekli zbog pravnih razloga, sumnjiče da je otela Zephany iz bolnice, piše Mirror.