Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Saoirse Kennedy Hill

Otkriven uzrok smrti Kennedyjeve 22-godišnje unuke

Saoirse Kennedy Hill333

Još 2016. godine, dok je bila učenica Akademije Deerfield, privatnog koledža u Massachusettsu, u studentskim je novinama pisala o svojoj borbi s depresijom

Saoirse Kennedy Hill (22), unuka Roberta F. Kennedyja, pronađena je mrtva u kolovozu ove godine, a ovoga je petka objavljen njen smrtni list u kojem je kao uzrok smrti navedeno slučajno predoziranje, piše CNN.

Toksikološki test pokazao je da je djevojka koristila metadon, etanol i više vrsta lijekova koji se dobivaju na recept.

Saoirse je pronađena bez svijesti 1. avgusta ove godine, a samo sat vremena kasnije u bolnici je proglašena mrtvom.

Bila je kćerka Courtney Kennedy Hill – jedne od 11-ero djece pokojnog predsjedničkog kandidata te unuka aktivistice za okoliš i ljudska prava Ethel Kennedy.

Njen otac Paul Michael Hill bio je jedan od četvorice lažno osuđenih u bombaškim napadima Irske republikanske vojske 1974. godine u dva puba u engleskom Guildfordu.

Još 2016. godine, dok je bila učenica Akademije Deerfield, privatnog koledža u Massachusettsu, u studentskim je novinama pisala o svojoj borbi s depresijom.

Nakon njene tragične smrti brojni svjetski mediji opet su se raspisali o “prokletstvu Kennedyjevih”, izrazu koji se uvriježio za niz smrti i nesreća u koje su upleteni članovi američke porodice Kennedy, prenosi Index.hr.