Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vilsonovo šetalište

Otvorena “Dječija čarolija”, do marta besplatno klizanje za sve posjetioce

hasan tanovic zima na vilsu
Foto: Fena

Jaffa cakes klizalište zauzima površinu više od 500 kvadratnih metara i otvoreno je svakog dana od 10 do 22 sata. Termini traju 75 minuta, s 15 minuta pauze, koja se koristi za pripremu i održavanje ledene plohe

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović danas je na Vilsonovom šetalištu zvanično otvorio “Dječiju čaroliju“ u okviru koje će na velikom klizalištu do marta biti besplatno klizanje, kao i besplatna Jaffa cakes škola klizanja za djecu.

Dječija čarolija je projekt u okviru manifestacije Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market, koja je uz dekorativnu novogodišnju rasvjetu, centralno mjesto zabave, sportskih i kulturnih aktivnosti za sve generacije.

Općina Novo Sarajevo tu priču uspješno realizuje već treću godinu zaredom, a tim povodom organizovana je zabava za djecu “Liloland” i brojni slatkiši podijeljeni posjetiteljima.

-Naredna dva mjeseca klizanje je besplatno za građane, građanke Novog Sarajeva i svih opština u KS, kao i za sve posjetioce. Pozivamo i sve one koji nemaju ledene plohe u svojim gradovima, a izvan su KS, da dođu na klizalište – rekao je Tanović dodajući da su pripremljena brojna iznenađenja.

Osim što je besplatno klizalište, kako je rekla Selma Bajić uime firme SDC doo, koja implementira projekt, od 1. januara do 2. marta obezbjeđena je besplatna škola klizanja u dva termina za koju vlada veliko interesovanje.

-Sarajevo je olimpijski grad i hvala Opštini Novo Sarajevo što ima senzibilitet za ovakve divne aktivnosti i nadamo se da će i ova Dječja čarolija proteći u najboljem redu – dodala je Bajić.

Jaffa cakes klizalište zauzima površinu više od 500 kvadratnih metara i otvoreno je svakog dana od 10 do 22 sata. Termini traju 75 minuta, s 15 minuta pauze, koja se koristi za pripremu i održavanje ledene plohe.

Prostor klizališta obogaćen je svjetlosnim dekoracijama, pa klizalište predstavlja istinsku čaroliju za mališane, ali i za one malo starije, uz bajkovito ukrašeno Vilsonovo šetalište.

Školu klizanja vodit će hokejaški klub Medvjedi.