Život i zdravlje

i doktori se iznenadili

Ovako izgledaju pluća osobe koja je pušila 30 godina

18/11/2019

Video crnih pluća već danima kruži internetom i mnogi su ga prozvali najboljom kampanjom protiv cigareta koju su ikad vidjeli

Mnogi pušači na sugestiju da odbace cigarete odgovaraju da će svejedno umrijeti i vjerovatno se nadaju da će bolesti povezane s cigaretama njih zaobići. Snimka pluća jednog Kineza koji je pušio trideset godina mogla bi potaknuti pušače da razmisle o prestanku pušenja, a bivše pušače potaknuti da ustraju u svojoj odluci i nikada više ne kupe cigarete.

Doktor Chen Jingyu iz kineskog grada Jiangsua vodio je tim za transplantaciju organa 52-godišnjeg muškarca, a kada su na stol izvadili njegova pluća, malo je reći da su se iznenadili. Muškarac koji je pušio trideset godina od svojih je pluća napravio dimnjak koji bi trebali vidjeti svi mladi pušači. Pluća, naravno, neće biti transplantirana, a liječnici su još jednom upozorili na štetnost cigareta.

Video crnih pluća već danima kruži internetom i mnogi su ga prozvali najboljom kampanjom protiv cigareta koju su ikad vidjeli.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.