Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pejaković: Borba za život trajala je tri dana i tri noći

pejakovic-josip

Josip Pejaković, doajen bh. glumišta i prvak drame Narodnog pozorišta u Sarajevu, već dvije sedmice se nalazi na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Pejaković je jutros za Radio Otvorena mreža kazao kako je hospitaliziran zbog problema sa abdomenom i srcem.

“Prvo sam imao jednu vrlo složenu operaciju na abdomenu i to je prouzrokovalo niz drugih problema u vezi sa srcem, zbog infarkta koji sam imao prije petnaestak godina. Borba za život trajala je tri dana i tri noći i danas sam prvi put u situaciji da mogu normalno da razgovaram”, kazao je Pejaković, koji je također govorio i o tretmanu koji je imao na KCUS-u.

“Kada sam kročio u KCUS, ophodili su se prema meni ne kao prema Josipu Pejakoviću već kao prema pacijentu. Ja vjerujem u ovakav način odnosa ljekara, bolničara prema pacijentu. Meni je važno da narod čuje da i nena iz Pazarića i Josip Pejaković imaju isti tretman…”, naglasio je Pejaković.

Na konstataciju Almira Ćehajića Batka kako svi građani BiH brinu o zdravstvenom stanju Josipa Pejakovića, koji se uvijek brinuo za ljude koji su na margini i kojima je cijeli život pomogao, veliki glumac je odgovorio:

“Borba je neprestana za Bosnu. Kada se čovjek bori za Bosnu, njemu ne strada ni uho ni oko, njemu uvijek strada srce… Moje srce je Bosna i ako mi neko može transplantirati Bosnu, ja ću živjeti vječno…”, kazao je, između ostalog, Pejaković.