Život i zdravlje

Sydney

Plemeniti čin unišio mu život: Kenan Bašić pomogao ženi u nevolji, pa zažalio

16/05/2019

Bašić je u međuvremenu zbog lažnih optužbi izgubio posao, a i u toku je parnica za razvod braka

Biti dobar Samaritanac nekad u životu i nije najpametniji potez. Ako ne vjerujete, pitajte Kenana Bašića, 36-godišnjaka iz Sydneyja, koji je pomogao nesretnoj ženi popraviti automobil, ali taj mu je plemeniti čin uništio život, prenosi Jutarnji.hr.

Naime, vlasnica automobila, 20-godišnja Caitlyn Gray, lažno je optužila Bašića da ju je maltretirao, uhodio i napao u Bankstownu, predgrađu Sydneyja. Oženjeni otac jednog djeteta negirao je sve navode iz optužbe, no to ga nije spasilo od 15-dnevnog boravka u zatvoru Silverwater.

Pušten je na slobodu tek nakon što je 20-godišnjakinja priznala da je sve izmislila.

Bašić je u međuvremenu zbog lažnih optužbi izgubio posao, a i u toku je parnica za razvod braka.

Sada, kada je posve jasno da nije kriv ni za što, Bašić kreće u procese kojima će pokušati nadoknaditi štetu koja mu je nanesena. Naime, 36-godišnjak traži od policije da plati 15.000 dolara koje je potrošio na advokate, dok će Gray tužiti za milion dolara.

“Cijeli svoj život pomažem ljudima, ali ovo je prvi put da me zmija ugrizla”, slikovito je objasnio Bašić u razgovoru za TV stanicu 7 News i dodao da će ubuduće dobro razmisliti prije nego što pomogne strancu.

Caitlyn Gray je nakon lakše saobraćajne nesreće u novembru prošle godine odvezla svoj oštećeni automobil do obližnje benzinske pumpe.

Ondje je srela Bašića koji je puna dva sata pomagao ženi da se odveze kući.

Gray je poslije tvrdila da ju je 36-godišnjak pratio nakon što je napustila benzinsku pumpu, potom predložio seks kao način da mu uzvrati za uslugu, nakon čega je, uvjeravala je žena, nasrnuo na nju. Bašić je priznao da je pratio Gray, ali samo kako bi se uvjerio da automobil neće ponovno otkazati poslušnost.

Dvije sedmice kasnije Gray je priznala da su njene optužbe bile lažne.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.