Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Posjekli ga u brijačnici i pretvorili mu život u pakao

keith2222

Muškarcu u Wisconsinu rutinska posjeta brijačnici upropastila je život.

Keith Crowell iz Milwaukeeja ima ogromne benigne tumore (keloide) na vratu nakon što ga je berber porezao po vratu prilikom brijanja.

Nakon što ga je porezao, ožiljci nisu zarastali kako treba, nego su se pojavile izrasline koje nastavljaju rasti i izgleda kao da mu tumor “sjedi” oko vrata.

Crowell je bio prisiljen živjeti s tom bolešću više od deset godina, a u dva navrata je operativnim zahvatima uklanjao izrasline, ali se stanje samo pogoršavalo i bile su veće.

– Ponekad se osjećam stvarno loše, želim živjeti poput normalne osobe, rekao je nesretni muškarac, čije zdravstveno osiguranje ne želi pokriti novu operaciju jer to smatraju kozmetičkim zahvatom.

Novca za treću operaciju nema, tako da je pokrenuta humantirna akcija za prikupljanje sredstava.

keith333

– U New Yorku postoji doktor koji može riješiti moje probleme i tvrdi da će operacija biti 96 posto uspješna. Nisu upravu kad kažu da je u pitanju kozmetička korekcija. Ovo je moj život, ističe Crowell koji teško spava zbog iritacije kože.

Također, ima problem sa gutanjem i poteškoće sa sluhom jer tumori sada pokrivaju njegove uši.

Keloidi su benigni tumori koji nastaju zbog prekomjerne aktivnosti fibroblasta. Javljaju se nakon povrede ili nekih drugih patoloških stanja kože, a mogu se javiti i spontano. Najčešće nastaju nakon opekotina, akni, bakterijskih infekcija, a i nakon postoperativnih ožiljaka.