Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rijedak slučaj

Pravi fenomen: 25-godišnjakinja rodila sedmorke, otac kaže da im to nije bilo u planu

bebe

Glasnogovornik bolnice kazao je kako su i majka i svih sedam beba (šest djevojčica i jedan dječak) u savršenom zdravstvenom stanju

Žena koja je rodila sedam beba u jednom prirodnom porođaju nalazi se u stabilnom zdravstvenom stanju, a i svih sedam beba je zdravo, piše Daily mail.

25-godišnjakinja iz Iraka, koja nije imenovana, rodila je u bolnici u provinciji Diyali sedmorke, što je prvi zabilježeni slučaj u ovoj zemlji.

Glasnogovornik bolnice kazao je kako su i majka i svih sedam beba (šest djevojčica i jedan dječak) u savršenom zdravstvenom stanju.

Otac dječaka, Youssef Fadl, izjavio je kako on i supruga nisu planirali proširivati porodicu, a sad imaju desetero djece za koje moraju brinuti.

Čak i fotografije prikazuju samo četiri bebe, budući da su ostale morale biti premještene na drugo mjesto zbog nedostatka prostora.

Prve sedmorke na svijetu rođene su u SAD-u, u Des Moinesu, a čestitao im je čak i tadašnji predsjednik Bill Clinton telefonskim pozivom.

Tokom prvih mjeseci, popile bi 42 flašice dnevno, a trebalo im je rekordnih 52 pelene na dan.

Ipak, američka porodica dobila je ogromnu kuću, kamionet, zalihe hrane, pelene za prve dvije godine, te državne stipendije za bilo koji univerzitet u državi. Tako to rade Amerikanci.