Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prije 30 godina ostavljen u WC-u: Želim znati ko sam (VIDEO)

MAIN-Steve-Hydes

Trideset godina nakon što su ga kao bebu ostavili u wc-u aerodroma Gatwick, Steve Hydes uputio je javni apel svojim biološkim roditeljima da se jave.

Ostavljen je u ženskom zahodu zamotan u dekicu. Žena koja ga je pronašla radila je u duty free shopu. Kazala je kako je bio čist i u dobrom stanju. Mediji su ga nazvali “Gary Gatwick” po maskoti aerodroma – medvjediću. Uprkos tome da je bio na naslovnicama najrelevantnijih britanskih medija, njegovi roditelji nisu se javili.

– Nemam ono što većina drugih ljudi ima – porodičnu historiju. Dođete kod doktora koji vas pita je li toga i toga bilo u vašoj porodici- a ja ne znam što reći. Za mene je to samo praznina. Želio bih znati što se dogodilo i zašto, želio bih znati više o tome ko sam, kaže Steve Hydes kojeg je usvojila porodica za koju kaže da mu je osigurala sjajno djetinjstvo u kojem je dobio i tri sestre.

Povezao se s udruženjem “Nestali” u kojoj vjeruju da su pronašli dva uzorka DNA koji bi mogli ukazivati na srodstvo sa Steveom.

– Nitko iz moje biološke porodice ne bi me se trebao bojati. Nisam ljut na njih. Očito je da su krenuli dalje, da danas imaju možda drugu djecu i drugi život, i ja im to ne želim uništiti. Samo želim znati ko sam, poručio je Steve Hydes a prenosi Sky News.