Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pritisnite ovu tačku i izliječit ćete neke od ovih bolesti

tacka

Vjerovatno svako bio u situaciji u kojoj osjećamo jaku mučninu. Protiv mučnine i povraćanja, još uvijek nije pronađeno sredstvo, koje odmah počinje da djeluje. Ali, dobra vijest je: Čak iako razni lijekovi jednostavno ne rade, akupresura može pomoći u ovom slučaju.

Akupresura se takođe često primjenjuje u oblasti tradicionalne kineske medicine, a koristi se kao metoda ozdravljenja i kod japanske medicine. Kada je riječ o akupresuri, trik je u vršenju pritiska na određenu tačku na tijelu u određenom trenutku.

Pritiskom tačke stimuliše se signal koji se šalje u mozak. Mozak tada počinje stvarati određene neurotransmitere poput serotonina, dopamina i endorfina.

Osim toga, ona aktivira nadbubrežne žlijezde, koji se smatraju najvažnijim zaštitnikom ljudskog zdravlja. Ali ne samo to. Taj pritisak može ojačati vaš cijeli organizam i zaštititi vas od brojnih bolesti:

Normalizaciju krvnog pritiska
Normalizacija glukoze, insulina
Suzbijanje upalnih procesa u tijelu
Regulisati imuni sistem
Poboljšava probavu
Lečenje bolesti gastrointestinalnog trakta
Lečenje moždanog udara
Suzbijanje stresa i napetosti i
Unutrašnja stabilnost.

U sljedećem videu možete vidjeti i drugu tačku japanske medicine, koje mogu doprinijeti vašem tijelu da se bolje osjeća, primjenom pritiska na pravo mjesto. A osim toga što aktivira neurotransmitere, zaustavlja mučninu!

Video možete pogledati na ovom LINKU.