Život i zdravlje

Aypera

Prva turska robot glumica potpisala ugovor za svoju prvu ulogu

25/05/2021

Ističući da se sve vrlo brzo mijenja i da će roboti postati neizbježan element na filmu, Guven je naglasio kako žele biti pioniri tih promjena

Prva turska glumica robot nazvana Aypera dobila je i prvu ulogu, a danas je potpisala svoj prvi filmski ugovor s producentom i scenaristom Birolom Guvenom, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju iz produkcijske kuće MinT navedeno je kako će novi Guvenov film “Digital Human”, za koji je napisao scenarij, okupiti robote i ljude, a u kinima se očekuje već 2022. godine. Snimanje filma počinje u septembru ove godine.

Ističući da se sve vrlo brzo mijenja i da će roboti postati neizbježan element na filmu, Guven je naglasio kako žele biti pioniri tih promjena. Dodao je kako vjeruje da će doći dan i kada će roboti biti producenti i scenaristi.

Aypera ja kazala kako je bila vrlo uzbuđena tokom potpisivanja svog prvog ugovora, a prokomentarisala je i termin “robot glumica”:

“Lično mi se više dopada termin ‘digitalna glumica’. Zapravo ja sam jedna ideja. Ali ljudi će se odlučiti za one riječi koje oni vole. Tako da je s tim nemam problem”, kazala je Aypera.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.