Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Riječaninu koji pješači noseći krst potrebna pomoć ljekara

pavlic

Riječaninu Saši Pavliću koji sa krstom pješači od Rijeke do Zagreba, revoltiran što hrvatska Vlada kupuje polovne borbene avione dok teško bolesna djeca čekaju na prijeko potrebne skupe lijekove, potrebna je pomoć ljekara jer je pogoršano stanje sa njegovom desnom nogom koju je povrijedio prije dva dana, javljaju hrvatski mediji.

Pavlić nosi krst na kojem je na dva papira ispisano “Fond za skupe lijekove: 27.388 kuna (3.678 eura)” i “Fond za ratne avione: 3.000.000.000 kuna (402.960.534 eura).

Vlada Hrvatske je, nakon višestrukih protesta roditelja djece koja pate od teških bolesti i potrebni su im skupi lijekovi, otvorila račun na kojem je do sada donacijama građana i firmi prikupljeno vrlo malo novca.

U isto vrijeme iz budžeta je obezbijeđeno čak tri milijarde kuna (402.960.534 eura) za kupovinu polovnih izraelskih borbenih aviona “F-16”, koji će u trenutku isporuke Hrvatskoj biti stariji od 30 godina.

“Ako nema za dječiji život, onda nam država ne treba”, poručio je Pavlić posredstvom društvenih mreža i krenuo na put dug oko 180 kilometara.

Pavlić je krenuo u subotu, 31. marta, iz Rijeke u Zagreb, gdje se njegov dolazak očekuje sutra oko 11.00 sati.