Život i zdravlje

lijepa priča iz kine

Sedam prijateljica odlučilo provesti starost zajedno, kupile su kuću iz snova

13/07/2019

Riječ je o 700 kvadratnih metara u predgrađu u pokrajini Guangzhou u čiju su renovaciju prijateljice uložile otprilike milion KM, te je ovo velelepno izdanje sada spremno za život

Sve je započelo kao šala prije desetak godina, a sada je postalo stvarnost. Da prijateljstvo ne poznaje granice, dokazalo je sedam žena iz jugoistočne Kine.

Naime, one su još 2008. godine u šali zaključile da bi mogle provesti starost živeći zajedno u kući iz snova, a deset godina kasnije jedna od njih je slučajno naišla na napuštenu nekretninu i to na očaravajućoj lokaciji. Iako sve imaju porodice i nezavisne su, svima je odmah bilo jasno da je to idealna prilika da realiziraju svoj dogovor.

Riječ je o 700 kvadratnih metara u predgrađu u pokrajini Guangzhou u čiju su renovaciju prijateljice uložile otprilike milion KM, te je ovo velelepno izdanje sada spremno za život. Zajedničkim snagama su osmislile dizajn spajajući elemente tradicionalnog i modernog, a pojedine komade namještaja su dopremile čak iz Indije i Maroka, piše Bored Panda. Danas je to moderna kuća sa sedam spavaćih soba i velikim prostorom namijenjenim za druženje, a dvorište krasi veliki bazen.

Iako je njihova kuća udaljena otprilike sat vremena od idućeg naseljenog mjesta, ove prijateljice koje se poznaju otprilike dva desetljeća svjesne su da se neće osjećati usamljeno jer imaju jedna drugu.

Kako su u jednom intervju ispričale, često se vole šaliti kako bi svaka od njih trebala naučiti barem jednu vještinu koja bi im olakšala život. Tako bi jedna trebala odlično kuhati, druga poznavati tradicionalnu kinesku medicinu, treća brinuti o biljkama…

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.