Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SAD

Seksualni predator pokušao oteti djevojčicu, kamere sve snimile

otmica

Djevojčica je rekla da joj je i prije dvije sedmice prišao isti bijeli automobil te da je vozač pokušao s njom razgovarati

Ured šerifa okruga Escambia na Floridi objavio je video snimku pokušaja otmice djevojčice (11) koji se dogodio u utorak.

Oko 7 sati se bijelo SUV vozilo zaustavilo kraj 11-godišnjakinje koja je čekala na autobuskoj stanici.

Iz auta je izašao muškarac koji je navodno sa sobom imao i nož.

Prišao je curici koja mu je pokušala pobjeći. Uslijedila je borba u kojoj je muškarac pokušao ugurati dijete u automobil, no ona se uspjela izvući iz njegovog stiska i pobjeći.

Sada je na sigurnom sa svojom porodicom.

Šerifov ured je kasnije objavio da je muškarac u pritvoru. Pronašli su ga prateći njegovo vozilo na snimkama s nadzornih kamera.

Uhapšen je zbog pokušaja otmice djeteta i teškog napada. Policija je saopćila da već ima kriminalnu prošlost, koja uključuje i prethodnu optužbu za seksualni prijestup nad djetetom, javlja ABC News.

Ovog je puta pokušao pobjeći tako što je ofarbao dio automobila u drugu boju, no policija ga je ipak pronašla. Na njegovoj su odjeći pronašli tragove plavog plastelina, s kojim se djevojčica igrala neposredno prije pokušaja otmice.

Djevojčica je rekla da joj je i prije dvije sedmice prišao isti bijeli automobil te da je vozač pokušao s njom razgovarati, a taj je incident prijavila roditeljima i školi.