Život i zdravlje

Šestogodišnjak se javio na oglas u fabrici Lego: Imam najviše iskustva

05/09/2017

Stanley Bolland iz Waterloovillea u Hampshireu ima šest godina i prijavio se na konkursu za izradu modela u kompaniji Lego i u prijavi je naglasio kako ima puno iskustva.

Stanley je sam napisao prijavu i naglasio da je on, zbog iskustva koje posjeduje, prava osoba za taj posao, prenosi “BBC”.

Kompanija ga nije zaposlila, ali su mu omogućili da provede cijeli dan sa majstorima koji se bave dizajniranjem Lego tematskih parkova.

“Stanley djeluje obećavajuće i nadamo se da će ga ovo inspirisati. Biće savršen za posao”, rekla je Paula Laughton, jedna od zaposlenih.

U oglasu koji je kompanija objavila tražili su se dizajneri koji bi pomogli u izradi animiranih figura za tematski parks u Windsoru.

U oglasu je pisalo da se traži osoba koja ima iskustva u dizajniranju proizvoda, ali koja poznaje informacione tehnologije i posjeduje znanje kao i zanimanje za njihove proizvode.

Za uzvrat Lego je ponudio dobru platu, dvadeset radnih dana odmora kao i popust od 40% na sve njihove proizvode.

Stanley je vidio oglas i pomislio da je on savršena osoba za taj posao.

“Poštovani, ja imam šest godina, mnogo volim Lego i posjedujem jednu kutiju. Krijem svoj Lego kako ga moj brat ne bi pronašao. Ja sam prava osoba za pravljenje modela jer imam dosta iskustva u tome. Iskreno, Stanley”, napisao je dječak u prijavi za posao.

Kompanija Lego mu je odgovorila da je ljubav prema njihovin proizvodima prvi korak u tome da se postane majstor u izradi modela i da im se čini da on jeste prava osoba za taj posao, ali da prvo mora da završi školu.

“U međuvremenu, pošto kažeš da si savršen za taj posao voljeli bismo da ti ponudimo da provedeš jedan dan sa našim majstorima”, pisalo je u odgovoru kompanije Lego.

Stanley je cijeli dan proveo kao sjenka gospođici Laughton posmatrajući majstore kako prave nove ili popravljaju stare Lego modele.

“Bilo je divno provesti cijeli dan u Lego carstvu upoznajući se sa majstorima koji to prave i učeći šta je to što oni stalno rade. Mnogo mi se svidjelo i jednžva čekam da ispričam sve o tome prijateljima u školi”, rekao je Stanley na kraju dana.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.