Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Želi postati fudbaler

Sjećate se najdebljeg dječaka na svijetu? Pogledajte šta je za tri godine uradio od sebe

lgIk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWkdNN01EQV8vMmJiMzhkNmJhZThhZWU5ODQxOTI5N2IzNGNiZjQ3NWYuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB

Toliko je jeo, da su njegovi roditelji morali da pozajme novac da bi ga prehranili

Želja da postane profesionalni fudbaler, poput svog idola iz Liverpula, inspirisali su Ajru Permana (12), nekada najdebljeg dječaka na svijetu, da smrša čak 95 kilograma.

Dječak koji je nekada imao skoro 200 kilograma danas slavi što može da hoda i igra fudbal. Ajra je zapanjio doktore prije tri godine kada je svijet obišao snimak kako se u vrijeme kada je bio morbidno gojazan rashlađuje u velikom rezervoaru za vodu u svom selu u Indoneziji. Od tada do danas svoju kilažu uspio je da prepolovi i to zahvaljujući operaciji smanjenja želuca. Također, bio je na strogoj dijeti i imao je rigorozan sistem vježbanja.

– Sada sam sretan. Mogu da hodam, mogu da se igram. Postao sam agilniji nego ranije. Najviše volim da igram fudbal sa prijateljima. Sada mogu da hodam pet kilometara dnevno – kaže Ajra o svom nevjerovatnom gubitku kilograma.

Na takav podvig inspirisao ga je upravo jedan fudbaler, njegov omiljeni igrač Roberto Firmino.

Moj omiljeni fudbalski klub je Liverpul i moj omiljeni igrač je Brazilac Roberto Firmino. Želim da igram kao on – kaže Ajra.

Nekada najdeblji dječak na svijetu rođen je sa sasvim normalnom kilažom, oko tri kilograma. Od druge godine, počeo je brzo i mnogo da se goji. Roditelji su ga vodili kod nekoliko ljekara u svom selu, ali doktori nisu pronašli ništa nenormalno.

Toliko je jeo, da su njegovi roditelji morali da pozajme novac da bi ga prehranili. Umio je za jedan dan da pojede hrane koliko i dva odrasla čovjeka. Sa devet godina, Ajra je imao toliko kilograma da nije mogao da ide u školu. Više nije mogao ni da pronađe garderobu svoje veličine. Njegov cilj sada je da smrša na 63 kilograma.

Bešlić sa porodicom seli u Njemačku