Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na Koševu

Spremni za takmičenje? Bike Fest ovog vikenda u Sarajevu

bike kids festival
Foto: ACAR Events

Svaka godina i svaki novi Bike Fest donosi nove priče, nova prijateljstva i nova uzbuđenja, čineći ovaj događa iznova i iznova posebnim i inspirativnim za djecu. I to je moto s kojim se pristupa i ove godine

Bike Fest za sve učenike osnovnih škola s područja Općine Centar Sarajevo bit će održan u nedjelju 15. oktobra na parkingu/platou ispred Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu.

Cilj projekta, pored socijalnog efekta, je druženje kroz takmičenje u biciklističkim disciplinama, upoznavanje s pravilima o sigurnosnim aspektima s obzirom na saobraćajno-sigurnosne mjere, kao i promocija biciklizma te motivisanje djece i njihovih roditelja da se što više bave sportom i rekreacijom kao zdravim načinom života.

U sklopu Bike Festa će biti postavljen poligon spretnosti gdje će se dječaci i djevojčice zabaviti uz različite prepreke koje su postavljene, ali i u različitim sportskim formama, koje će osigurati posebni gosti cijele organizacije – Škola sporta Casper iz Banje Luke.

Svaka godina i svaki novi Bike Fest donosi nove priče, nova prijateljstva i nova uzbuđenja, čineći ovaj događa iznova i iznova posebnim i inspirativnim za djecu. I to je moto s kojim se pristupa i ove godine.

Organizatori Bike Festa za 2023 godinu su Centar za sport i rekreaciju Općine Centar, Općina Centar, ACAR Events i Plazma Sportske igre mladih. Sve pobjednike i one koji budu učestvovali očekuju vrijedne nagrade.

Učešće u trci je besplatno, a pravo učešća imaju učenici svih uzrasta, koji pohađaju osnovne škole prvenstveno na području Općine Centar pa i ostalih općina u Kantonu Sarajevo.

Također, za utrku s romobilima mogu se prijaviti svi, bez obzira na mjesto boravka i marku romobila koji posjeduju.