Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šta to mladima ubija seksualni život?

par ljubav

Milenijalce se optužuje za lagano ”ubijanje” mnogih stvari zadnjih nekoliko godina, a sada na tu listu možemo dodati i seks.

Naučnici sa Univerziteta u Lancasteru otkrili su kako je najaktivnije korištenje interneta od 22 do 23 sata, što sugerira da ljudi gledaju serije putem prijenosnika kao što su Netflix i Hulu, prenosi Daily Mail.

Ovo istraživanje ide u prilog upozorenju profesora Davida Spiegelhaltera s Cambridgea koji smatra kako su parovi manje zainteresirani za seks jer previše gledaju televiziju u spavaćoj sobi. Potvrdio je to brojkama koje pokazuju pad stope seksa zbog veće mogućnosti spajanja na Internet nego što je bila prije nekoliko godina kad se televizor gasio prije 22 sata.

Iako se s aplikacijama poput Tindera nalazimo u dobu u kojem instant seks moguć u svakom trenutku, danas postoji više odraslih djevica nego što ih je nekad bilo. Jedan od osam 26-godišnjaka je djevac, prema studiji koja je obuhvatila 16.000 mladih rođenih 1989. i 1990. godine, što je veliki porast s obzirom na prošle generacije u kojima je norma bila jedan od 20.

Zapravo je tužno i pomisliti kako postoji više mladih zainteresiranih za buljenje u ekran usred noći nego za seks, a sudeći po ovom trendu, današnjoj djeci objašnjavat ćemo spolne odnose s njihovih 30.