Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Aloe vera

Stručnjaci je nazivaju “apotekom u jednoj biljci” jer potiče organizam na samoizlječenje

aloe_vera

Osim blagotvornih učinaka na kožu, sadržava i sastojke koji pomažu čišćenje organizma, te reguliranju i optimalnom usklađivanju prirodnih tjelesnih imunoloških mehanizama kojima se naše tijelo brani od bolesti

Forever Living Products je kompanija koja već 40 godina djeluje na području zdravstvene zaštite, njege, ljepote i zdrave ishrane te bilježi stalan rast i razvoj u više od 100 zemalja širom svijeta.

250 hiljada hektara plantaže Aloe Vere, odnosno 92% svjetskog uzgoja ove biljke pripada Kompaniji što je čini najvećim uzgajivačem, prerađivačem i distributerom iste.

Aloe Vera Barbadensis Miller posebna je sorta Aloe Vere sa svojom jedinstvenom biohemijskom strukturom: sadrži uravnotežene količine vitamina, minerala – osobito cinka, polisaharide, te enzime.

Između 200 bioaktivnih sastojaka ta biljka ima i 20 osnovnih aminokiselina. Sami sastojci su veoma jednostavni, ali jedinstven je način na koje ih ova Aloe Vera spaja te kako je njena građa najsličnija građi ljudske ćelije pa ne iznenađuje njeno čudotvorno dejstvo na organizam.

Osim blagotvornih učinaka na kožu, sadržava i sastojke koji pomažu čišćenje organizma, te reguliranju i optimalnom usklađivanju prirodnih tjelesnih imunoloških mehanizama kojima se naše tijelo brani od bolesti.

Sadržava i tvari koje ublažavaju posljedice različitih upala i alergija, djelotvorna je kod bolesti zubnog mesa, pomaže u lučenju želučane kiseline, višestruko ubrzava zacjeljivanje rana i opekotina, a utiče i na sveukupnu psihičku harmoniju organizma.

Ni jedna druga biljka nema tako mnogo zdravstvenih učinaka, a stručnjaci kažu da je to prava apoteka u jednoj biljci. Najvažnije svojstvo Aloe Vere je da aktivira sposobnost organizma za samoizlječenje.

Forever Living Products Kompanija nudi paletu od preko 200 proizvoda na bazi AloeVere uključujući i sam 99,7%-tni AloeVera gel kao idealan suplement za regulaciju imunološkog sistema, normalizira proces probave te pomaže u ponovnom uspostavljanju narušenog stanja u procesu izmjene tvari u organizmu.

Garanciju kvalitete proizvoda potvrdjuju i mnogobrojni certifikati od kojih su najistaknutiji certifikati kvalitet KOSHER i Halal, te potvrda Međunarodnog Naučnog Savjeta Aloe /IASC/ čiji znak nosi svaki proizvod kao dokaz da je u njemu sadržana najkvalitetnija Aloe Vera na svijetu te da se kvaliteta i sastav svakodnevno kontroliraju.

A, FDA (Food and Drug Administration) kao najstrožiji institut za kontrolu namirnica i lijekova u svijetu, odobrava korištenje proizvoda u medicini.

Ako ste zainteresovani da i sami probate ljekovita svojstva ove biljke, možete pozvati zastupnicu Forever Living Productsa za BiH, Edinu Kadrić, na telefonski broj 062/785-071, ili putem Facebook stranice Aloe vera za zdravlje.