Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Studentu uklonili tumor težak 55 kilograma

tumor111111

Jednom studentu ljekari su uklonili s noge tumor težak 55 kg u rizičnoj operaciji.

Prije sedam godina, Gumreet Singh iz Punjaba u sjevernoj Indiji primijetio je kvržicu na desnoj nozi.

Kvržica je toliko brzo narasla da ovaj 26-godišnjak više nije mogao obući pantalone, a vremenom je izraslina postala toliko teška da nije mogao hodati, te je odustao i od studija.

NEW DELHI, INDIA - OCTOBER, 28, 2015: Gurmeet Singh,26, pictured before surgery, which shows the huge tumour on his right leg. Gurmeet recently underwent a surgery for the removal of a 55kg malignant tumour at Max Hospital in New Delhi, India on 21st of October, 2015. A team of doctors at Max Hospital in New Delhi, India, has removed a 55kg malignant tumour from the leg of 26-year-old Gumreet. Gumreet was diagnosed with cancer in 2012 but not doctor would operate on his growing tumour. Photography Supplied By : Max Hospital/Cover Asia Press

Dijagnosticiran mu je rak i molio je ljekare da ga uklone, ali niko nije htio da preuzme taj rizik na sebe obzirom na veličinu.

Nakon što je tumor desegao težinu od 55 kg, koža mu se počela raspadati, ljekari su ipak pristali da mu urade operaciju.

Njemu je 21. oktobra uklonjen tumor, ali i desna noga i dio zdjelice. Bez tumora, Singh sada ima oko 35 kilograma.

tumor33333

– Nisam bio u mogućnosti da pomjerim nogu u posljednje četiri godine. Nisam mogao stajati, niti sjediti, samo sam ležao u krevetu, rekao je on, te dodao kako mu je laknulo što je tumor uklonjen.

– Nemam više više desnu nogu i ne znajmo da li se rak proširio, ali osjetio sam olakšanje. Nadam se da ću jednog dana moći hodati uz pomoć protetske proteze – zaključio je Singh.