Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Život i zdravlje

Sve više parova odlučuje se na život bez seksa

11/08/2015

Čini se da dostupnost brojnih informacija iz časopisa, filmova i knjiga djeluje deprimirajuće na veliki broj parova. Poruke koje šalju filmovi poput “Pedeset nijansi sive” o tome kako bi seks trebalo da izgleda, stvaraju pritisak na prosječne parove koji, iz straha da neće ispuniti očekivanja u krevetu, seks radije izbjegavaju.

Svega 45 posto parova smatra svoj seksualni život relativno ili vrlo dobrim, dok njih 51 posto priznaje da su u proteklih mjesec dana premalo vodili ljubav, pokazala je britanska studija sprovedena na 6.000 ljudi, koji se žale na nedostatak spontanosti u vezama.

[quote_center]Samo iskren razgovor može poboljšati, kako seksualni, tako i svakodnevni život u paru[/quote_center]

Bračni savjetnici ističu da se sve rijeđe seks događa sam od sebe – poslovni ljudi prezauzeti su svojim rasporedima pa se intimna druženja sa partnerima planiraju unaprijed.

“Seks ne trebalo da bude razočaravajuće iskustvo, i ima mnogo stvari koje mogu preokrenuti situaciju u vašu korist tako da ponovno uživate u ispunjenom seksualnom životu, samo morate međusobno razgovarati o tome šta vam odgovara”, savjetuju seksualni terapeuti.

Ljudima je neprijatno da pričaju o takvim temama iz straha da druga strana neće imati isto mišljenje, ali ni zatvaranje i ignorisanje problema u vezi neće donijeti pomak. Samo iskren razgovor može poboljšati, kako seksualni, tako i svakodnevni život u paru.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.