Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tokom čitave trudnoće je uzimala heroin, a onda se sve promijenilo

rachel3333

Rachel Warman (37) uzimala je heroin svakog dana tokom trudnoće, ali onog momenta kada je ugledala bebu Miju i život joj se okrenuo za 180 stepeni.

Oko 19 meseci, Rachel je “čista” i postala je mentor u Centru protiv alkohola i droge.

rachel“Kada se Mia rodila, počela sam nekontrolisano da plačem i nisam mogla da prestanem da joj se izvinjavam. Bila sam zabrinuta, plašila sam se da će mi je centar za socijalni rad oduzeti ako primjeti da je moje drogiranje ostavilo neki trag na njoj. Ali s njom je bilo sve u redu. Ne mogu da vjerujem da sam koristila heroin tokom trudnoće, nisam željela da je izgubim”, kazala je za Mirror Rachel, koja je prije Mije dobila i sina Connora.

“Nisam mogla da spavam tokom trudnoće, tako da sam koristila heroin noću s mišlju da će da me uspava, ali nije”, rekla je ona.

rachel2

“Znala sam i da ubrizgam heroin čim se probudim i tako budem zaglavljena u krevetu cijeli dan. Dešavalo se i da ne odem kod ljekara jer ne mogu da ustanem iz kreveta koliko sam predozirana. Babice su bile veoma zabrinute i kad vratim film, bile su definitivno u pravu”, dodala je ona.

“Ostale majke su me posmatrale kao da sam najgora osoba na svijetu, ali kada danas pogledam, isto tako bih i ja gledala da sam bila na njihovom mjestu. Svoj posljednji heroin sam uzela na dan porođaja”.

Rachel je postala ovisnica sa 18 godina, kada se zaljubila u pogrešnu osobu.

rachel1

“Da ga nisam upoznala vjerovatno ne bih postala ovisna tako brzo i tako rano. Nedostaje mi moje djetinjstvo”, rekla je ona.

Rachel je ostala u drugom stanju kada je napunila 21 godinu, a njen sin Connor je rođen kao zdrava beba. Kratko je prestala da se drogira, ali je poslije nekog vremena opet počela.

Znala je da troši i po 50, 60 funti dnevno, nije čistila kuću, nije imala novac za hranu, stvari za bebe, kasnije nije mogla da ustane iz kreveta i da odvede sina u školu.

“Ne mogu da se sjetim Connora kada je bio mali i osjećam se veoma loše zbog toga. Sada kada pogledam u Miju ne mogu da se sjetim stvari koje je Connor u tom periodu uradio ili rekao”, ističe ona.

rachel4

Connor je neko vrijeme živio kod bake i dede, ali kada se rodila Mia vratio se kući.

Nakon šest mjeseci od rođenja Mije, socijalna služba ne može da vjeruje da se Rachel toliko promijenila, a njen slučaj je bio odmah zatvoren.

Danas radi u Centru protiv droge i alkohola i pomaže mladim osobama kako ne bi pravili greške koje je ona nekada pravila.

“Kada pomislim na prošlost, osjećam se loše. Ali prošlost je prošlost, ne može se promijeniti. Bitno je da se fokusiram na Miju i Connora i na njihovu budućnost”, istakla je Rachel.