tuzla

U 104. godini života umrla Murta Busuladžić, jedna od najstarijih žena u BiH

Foto: Screenshot/YouTube

Murta je zvanično u Knjigu rođenih upisana 1920. godine, a u ranijiim medijiskim zapisima o njoj navedeno je da njen sin tvrdi kako je i starija

Najstarija članica Crvenog križa Tuzla, i jedna od najstarijih žena u Bosni i Hercegovini, Tuzlanka Murta Busuladžić, preminula je u 104. godini života, piše Tuzlainfo.

Potvrdili su to iz Crvenog križa/krsta Tuzla koji su se kroz Programa njege i pomoći Crvenog križa grada Tuzla o njoj brinuli čak od 2017. godine.

– Treba imati mnogo mudrosti, pa znati ostarjeti bez ružnoće, bez pakosti i bez tuge. Sa velikim žaljenjem obavještavamo da je naš dugogodišnji član Programa njege i pomoći u kući, Busuladžić Murta preminula. Ovom prilikom kolektiv Crvenog križa grada Tuzla izražava iskreno saučešće porodici Busuladžić. Neka joj je laka zemlja bosanska – istakli su iz Crvenog križa/krsta Tuzla.

Murta je zvanično u Knjigu rođenih upisana 1920. godine, a u ranijiim medijiskim zapisima o njoj navedeno je da njen sin tvrdi kako je i starija.

– Nikad nisam bolesna bila, nikad lijekove nisam trošila, hvala Bogu, rekla je Murta Busuladžić novinarskoj ekipi koja je posjetila prilikom proslave njenog 102 rođendana.