Život i zdravlje

Komemoracija

Vanessa otkrila šta joj je Kobe napisao nedugo prije smrti

24/02/2020

Sav prihod od prodaje ulaznica donirat će se zakladi Mamba and Mambacita Sports

Održana je komemoracija za Kobea Bryanta i njegovu kćer Giannu, koji su poginuli sa sedam drugih osoba u padu helikoptera krajem siječnja.

Svi koji su željeli odati počast košarkaškoj legendi okupili su se u Staples Centreu u Los Angelesu, a sav prihod od prodaje ulaznica donirat će se zakladi Mamba and Mambacita Sports, koja će “čuvati uspomenu na Kobea i Giannu pomažući razne sportske događaje”.

Vanessa je održala govor.

“Gianna bi bila nevjerovatna mama”, rekla je, a dok je govorila da nikad neće vidjeti vjenčanje svoje kćeri, Vanessa se rasplakala.

Dodala je i da je uvjerena da bi njena kći bila najbolja igračica WNBA-a.

Kad je riječ o Kobeu, naglasila je da je bio MVP kad je riječ o očevima, odnosno, kako ga je nazvala, MVD (most valuable daddy).


Dodala je da je stalno kćerima naglašavao da su prelijepe i pametne, a prepričala je i jednu od posljednjih poruka koje joj je poslao, a u kojoj je napisao da bi trebali provesti neko vrijeme zajedno, sami, bez djece, jer mu je ona prije svega bila najbolja prijateljica. Nisu uspjeli u tome, rekla je i dodala da je sretna što još uvijek ima tu poruku.

“Bog je znao da njih dvoje ne mogu biti na ovoj zemlji jedno bez drugog. Zbog toga ih je vratio na nebo zajedno”, rekla je.

Otkrila je da ju je Kobe zvao princezom i kraljicom.

“Bila sam mu prva djevojka, prva ljubav, supruga, najbolja prijateljica, osoba kojoj se povjeravao i zaštitnica. On je rano ustajao, a ja sam kasno lijegala. On je bio vatra, ja sam bila led, i obrnuto”, rekla je.

Dodala je da su planirali obnoviti zavjete te su se šalili da će biti zabavni baka i djed.

“Jako mi je drago da je Kobe čuo kako ga KoKo zove tata. Sve nas je naučio vrijednu lekciju… Jako smo zahvalni na tim lekcijama i pričama iza nas. I dalje smo najbolji tim”, rekla je.

Komemoraciju je otvorila Beyoncé Knowles svojim hitom XO, koji je bio jedna od Kobeovih najdražih pjesama.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.