Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Žena alergična i na svog muža, sad borave odvojeno

alergija333

Bračni par Watkins iz američke Minnesote vodi borbu s teškim životnim problemom. Scott i Johanna zaista se vole, ali ne mogu biti u istoj prostoriji zbog poprilično bizarnog razloga – Johanna je alergična na svog supruga.

29-godišnjakinja boluje od rijetkog MCAS poremećaja, koji uzrokuje alergiju na gotovo sve i zato mora boraviti u zatvorenoj sobi bez kontakta sa suprugom.

Zato je Scott odlučio poduzeti nešto kako bi omogućio lagodniji život sebi i supruzi te je više od godinu dana proveo u renoviranju doma koji bi odgovarao Johanninim zahtjevima.

Zahvaljujući novcu kojeg je prikupio putem GoFundMe udruge, ugradio je sistem koji uklanja sve mirise i postavio novi namještaj otporan na alergene. Dom zadržava tamu, jer je Johanna alergična i na sunce. Njena reakcija iznenadila je Scotta, jer se onesvijestila čim je ušla u novi prostor.

– Miris njenog prostora kao da ju je zbunio i izgubila je svijest. Nije ispalo onako kako smo željeli, kaže Scott.

Nakon što su Johannina braća priskočila u pomoć, nesretna žena je brzo došla k sebi. Scott tvrdi da je problem i u njenom kupatilu koja previše smrdi zbog obnovljenog vodovoda, a miris je prejak i za prosječnu osobu, prenosi Daily Mail.

Ljekari su čak 30 puta postavili pogrešnu dijagnozu prije nego što su shvatili o čemu je riječ. Ova rijetka bolest uzrokuje da ćelije odgovorne za reakciju imunološkog sistema reagiraju u pogrešno vrijeme.

Par se vjenčao u julu 2013. godine, prije nego što je Johanni dijagnosticirana bolest.

Obroke joj gura ispod vrata, a komunikaciju održavaju putem Skypea.

Scott riskira vlastito zdravlje, a jedini trenuci u kojima smije biti sa svojom suprugom su odlasci na kontrole i preglede. Njena bolest je toliko teška da već godinu dana jede iste obroke svaki dan, a riječ je o janjetini, laganom pečenju, krastavcima i mrkvi. Jedina tekućina koju smije piti je voda.