Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Žena je gurala sina u kolicima, a ispod glave mu je izašla zmija”

zmija3334
Foto: epodravina.hr

Bilo je poslijepodne, lijepo vrijeme i šetali smo Basaričekovom ulicom. Supruga je gurala kolica, ja sam išao kraj nje, a s nama je bio i moj brat, također s djetetom u kolicima. Najednom supruga je počela vikati: Zmija! Zmija! – ispričao je 35-godišnji tata iz Koprivnice za portal ePodravina.

– U tom trenutku, vidio sam da je ispod djetetove glave ispuzala zmija, zelene boje i dugačka nekih pola metra. Bio sam u šoku – objasnio je.

Njegov brat je odmah otkopčao dijete i izvadio ga iz kolica i predao ocu. Zatim je pokušao izvaditi zmiju iz kolica.

Zmija je prvo pobjegla u sjenilo za sunce na kolicima, no onda ju je ipak uspio uhvatiti i baciti na pločnik.

– Nije izgledala kao da se boji, samo je išla prema meni – objasnio je.

– Slikali smo je jer nam niko ne bi vjerovao. Pustili smo zmiju jer nismo znali što bi s njom. Ali znamo da nije opasna za ljude, pa apeliramo na sve koji dođu u ovakvu situaciju da ne ubijaju životinje, jer nisu opasne. Najlakše je ubiti životinju – dodao je otac.

I dalje im nije jasno kako je zmija ušla u kolica.

– S drveta nije mogla pasti, to bismo vidjeli. Vjerovatno se uvukla preko noći, jer kolica držimo kod ulaza u prizemlju – objasnio je i upozorio sve da prvo provjere kolica prije nego što u njega stave dijete.

Njegov sin je premalen da shvati što se dogodilo, tako da nije ni svjestan da se u kolicima vozio sa zmijom.

Biolog Goran Šafarek za ePodravinu je objasnio da je najvjerovatnije riječ o bjelici, zmiji koja je opasna samo za miševe i žohare. Dodaje da su bjelice izvrsni penjači te da se mogu bez problema popeti na stabla pa i na kuće.