BH Telecom Sportske igre mladih počele u Srebrenici

cetvrte-bh-telecom-sportske-igre-mladih-po-prvi-put-u-srebreniku_1405506141_4

Srebrenica je danas po drugi put za redom domaćin BH Telecom Sportskih igara mladih.

Početni udarac, u okviru takmičenja u malom nogometu izvela je zamjenica načelnika opštine Srebrenica Biljana Rakić.

Ona se zahvalila organizatorima što su pružili priliku i mališanima iz Srebrenice da učestuju u igrama te naglasila da je ovaj projekat jako značajan za Srebrenicu.

– Djeca su nešto što je najvrednije u društvo, što trebamo njegovati, čuvati, odgajati i voditi na pravi put, kako bi u budućnosti imali uspješne mlade obrazovane ljude – rekla je Rakić.

Veliki broj ekipa učestvuje na igrama u Srebrenici.

Najljepša sportska priča ove godine u Srebrenici ima dosta toga ponuditi mališanima. Organizovano je takmičenje za djevojčice i dječake u dvije starosne kategorije – 2000. godište i mlađi, te 2004. godište i mlađi.

Mališani se takmiče u nogometu i uličnoj košarci, a pobjednici će imati priliku učestovati na finalnom takmičenju u Sarajevu, koje će trajati od 18. do 23. augusta. U Sarajevu će biti organizovan i zabavni dio, razgledanje grada i zajednički ručak za sve učesnike.

Ekipe, koje u Sarajevu ostvare dobre rezultate, imat će priliku otići i u Split, na Međunarodne dane igara, gdje će se djevojčice i dječaci iz BiH družiti s mališanima iz regije.

Druženja i takmičenja su besplatna za svu djecu.

Ovogodišnje BH Telekom Sportske igre mladih igraju se u 28 bh. gradova.

– Ove godine od BH telecom Sportskih igara mladih očekujemo da se na terenu promoviše tolerancija, prijateljstvo, fer plej i sve ono pozitivno što igre i promoviraju, u okviru projekta fer igra za fer djetinjstvo, a sve u saradnji s Košarkašim savezom Bosne i Hercegovine i USAID-om – rekla je Naida Pekmezović, PR BH Telecom Sportskih igara mladih.