Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Elvedina Muzaferija večeras nosi zastavu BiH na otvaranju YOG

elvedina muzaferija

Olimpijske igre mladih (YOG) večeras će biti otvorene u norveškom Lillehammeru.

Na ceremoniji svečanog otvaranja u 19 sati zastavu Bosne i Hercegovine nosit će 16-godišnja alpska skijašica Elvedina Muzaferija, koja će nastupiti u četiri discipline – slalom, veleslalom, superveleslalom i kombinaciju.

– Nadam se da mogu ući u konkurenciju najboljih deset skijašica, a moje discipline su slalom i super G. Dobro smo se pripremili i nadam se da mogu ostvariti željeni rezultat – rekla je Muzaferija uoči odlaska u Lillehammer.

Ona će ujedno biti prva bh. predstavnica koja će izaći na borilište, u subotu u superveleslalomu.

Bosanskohercegovački olimpijski tim u Lillehameru će predstavljati još četvero sportista: Katarina Bogdanović i Miloš Čolić (skijaško trčanje), te Teodora Đukić i Boris Škipina (biatlon).

U gradu gdje su 1994. godine održane Zimske olimpijske igre, od 12. do 21. februara nastupit će oko 1.100 sportaša u dobi između 15 i 18 godina koji će se natjecati u 70 disciplina u 15 sportova: alpskom skijanju, biatlonu, bobu, brzom klizanju, curlingu, slobodnom skijanju (freestyle), hokeju na ledu, umjetničkom klizanju, nordijskoj kombinaciji (skijaško trčanje i skijaški skokovi), sanjkanju, skeletonu, brzom klizanju na kratke staze, skijaškim skokovima, skijaškom trčanju i snowboardu.

Pod motom “Uči i dijeli” ovaj događaj posebno je otvoren za interaktivni odnos mladih i društva, a u programu će sudjelovati svi sportaši i 39 ambasadora Igara među kojima je i mlada bh. klizačica Lejla Šehić.