Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Forbes: Manny Pacquiao prestigao Ronalda i Messija po zaradi

manny

Forbes je objavio spisak najbolje plaćanih sportista na svjetu. Na spisku su prezentirani njihovi ukupni prihodi u zadnjih 12 mjeseci.

Na vrhu je već drugu godinu zaredom američki bokser Floyd Mayweather sa zaradom od 300 miliona dolara. On je u poređenju s ranijim podacima svoje prihode povećao za tri puta. Vaćinu od tog iznosa Mayweather je zaradio sa samo jednim mečom u kojime se u maju u bokserskom dvoboju stoljeća u ringu sastao s Filipincem Mannyjem Pacquiaom.

[pull_quote_right]Među prvom desetoricom su tri košarkaša iz NBA lige[/pull_quote_right]

Zahvaljujući tom meču Filipinac je skočio na drugo mjesto na Forbesovoj listi sa zaradom 160 miliona dolara.

Treće mjesto zauzima nogometna zvijezda madridskog Reala Portugalac Cristiano Ronaldo, koji je u zadnjih 12 mjeseci zaradio 79 miliona dolara, dok je njegov rival iz Barcelone Argentinac Lionel Messi prijavio 73,8 miliona dolara zarade.

Na petom mjestu je švicarski teniski as Roger Federer sa zaradom od 67 miliona dolara.

Među prvom desetoricom su tri košarkaša iz NBA lige – LeBron James na šestom (64,5 miliona dolara), Kevin Durant na sedmom (54,1) i Kobe Bryant na desetom mjestu (49,5). Osmi na listi je golfer Phil Mickelson (50,8).

Prema podacima revije stotinu najvećih sportista na svijetu u zadnjih 12 mjeseci ukupno su zaradili 3,2 milijarde dolara (2,8 milijardi eura).