Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Vijesti

Privatna pisma Alberta Einsteina na aukciji u Los Angelesu

11/06/2015

Aukcijska kuća “Profiles in History” u Los Angelesu danas organizira aukciju na kojoj će prodati 27 ličnih pisama slavnog fizičara i nobelovca Alberta Einsteina, javlja Anadolu Agency (AA).

[pull_quote_right]Einstein je njemački fizičar rođen u martu 1879. godine, koji se smatra jednim od najuticajnijih naučnika svih vremena[/pull_quote_right]

Osnivač aukcijske kuće Joseph Maddalena je kazao da među pismima koja će biti prodata ima nekoliko ručno pisanih, a nekoliko štampanih na daktilografskoj mašini i da su neka pisana na engleskom, a neka na njemačkom jeziku.

Očekuje se da Einsteinova pisma budu prodana za ukupnu vrijednost između 500.000 i milion dolara.

“U jednom od pisama Einstein savjetuje svoju djecu. Sina savjetuje da ozbiljnije shvati geometriju. U drugom pismu pak govori o Bogu i vjeri. U trećem pismu tješi prijatelja koji je saznao za očevu izdaju”, kazao je Maddalena.

Einstein je njemački fizičar rođen u martu 1879. godine, koji se smatra jednim od najuticajnijih naučnika svih vremena, a za svoj doprinos nauci je 1921.godine dobio Nobelovu nagradu za fiziku. Umro je u aprilu 1955. godine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.