Specijalci “opkolili” hotel Zenica, na Izraelce paze i sa krovova

izraelci-zenica55

Velike mjere sigurnosti, odnosno veliki broj pripadnika specijalne jedinice MUP-a prisutan je danas ispred hotela „Zenica“ u koji su sinoć doputovali izraelski fudbalski reprezentativci.

Svi automobili koji su se nalazili ispred hotela uklonjeni su još jučer, a prolazak ispred hotela strogo je zabranjen. Policijske snage nalaze se i na krovu hotela „Zenica“ i nadgleda se svaki pedalj platoa.

policija-izraelci1

Podsjetimo, fudbalska reprezentacija Izraela sinoć je u Zenicu stigla pod neviđenim mjerama sigurnosti, gdje će boraviti do petka kada će odmjeriti snage s reprezentacijom Bosne i Hercegovine, u kvalifikacijskom susretu za plasman na Evropsko prvenstvo „Francuska 2016“.

Fudbalski savez Izraela izdao je proglas na osnovu kojeg su upozorili svoje igrače i članove delegacije da po dolasku u BiH ne izlaze iz hotela „ Zenica“ pogotovo u obilježjima države Izrael.

policija-izraelci2

Fudbaleri Izraela jedini trening pred meč sa BiH imat će danas u 18 sati na stadionu „Bilino polje“ na kojem će se u sutra igrati protiv popularno zvanih „zmajeva“. Prethodno, od 17:30 sati održat će oficijelnu i obaveznu UEFA konferenciju za medije.

Utakmica šestog kola kvalifikacija za EURO 2016 između BiH i Izraela igra se sutra od 20:45 sati. Nakon pet kola na tabeli grupe „B“ prva je Belgija sa 11 bodova, koliko ima i Vels. Treći je Izrael sa devet, Kipar ima šest, BiH pet, a Andora je bez bodova.