​Policija privela Lukakua par dana prije transfera u United

lukaku

Napadač belgijske reprezentacije 24-godišnji Romelu Lukaku, koji bi uskoro trebao postati novom akvizicijom Josea Mourinha u Manchester Unitedu, prije šest dana je na Beverly Hillsu završio u pritvoru. Razlog je prekomjerno stvaranje buke, objavila je tamošnja policijska uprava u subotu, istog dana kad je aktualni pobjednik Evropske lige objavio da je dogovorio sve uvjete transfera s Lukakuom.

Policija je reagovala na nekoliko dojava o prekomjernoj buci koji su dolazili s iste adrese na Beverly Hillsu, gdje je Lukaku odsjeo, te je 2. jula oko 20 sati došla provjeriti o čemu se radi.

– Policijski dužnosnici su uhitili 24-godišnjeg muškarca imena Romelu Lukaku Bolingoli. Bolingoliju je izdana prekršajna prijava zbog prekomjerne buke. Prijava je izdana nakon što je s istog mjesta stiglo pet pritužbi o prekomjernoj buci, što je rezultiralo usmenim upozorenjem, stoji u saopštenju iz policijske uprave koje je dostavljeno agenciji Reuters.

Lukaku će se 2. oktobra morati pojaviti na sudu u Los Angelesu, gdje bi u ponedjeljak trebao obaviti ljekarske preglede i finalizirati transfer iz Evertona u Manchester United. Lukaku će se nakon toga priključiti novim saigračima na pripremnoj turneji po Sjevernoj Americi, koju će Mourinhov tim započeti sljedeće subote utakmicom protiv LA Galaxyja.