Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mediji tvrde

Aaron Ramsey od ljeta 2019. godine u Juventusu?

ramsey

S obzirom da mu ugovor s Arsenalom ističe u junu sljedeće godine Ramsey će u januaru imati pravo da pregovara s drugim klubovima

Italijanski mediji tvrde da je Juventus postigao dogovor s Aaronom Ramseyem, kojem ugovor s Arsenalom ističe na ljeto 2019. godine.

Navodno bi Velšanin prema tom dogovoru trebao zarađivati deset miliona eura godišnje, prenosi Anadolu Agency (AA).

S obzirom da mu ugovor s Arsenalom ističe u junu sljedeće godine Ramsey će u januaru imati pravo da pregovara s drugim klubovima.

U igri su još Paris Saint-Germain i Inter, ali izgleda da je italijanski klub odustao upravo zbog visine plate reprezentativca Velsa.

Više italijanskih medija sa sigurnošću ističe da se 27-godišnji fudbaler odlučio od ljeta 2019. godine pridružiti Juventusu. “Stara dama” spremna je ispuniti Ramseyjev zahtjev vezan za godišnju platu, jer će ga dovesti kao slobodnog igrača bez obeštećenja.

Juvnetus je prošle godine na sličan način doveo Emrea Cana iz Liverpoola.

Ramsey je karijeru počeo u Cardiff Cityju, u kojem je prošao i omladinsku školu, a 2008. godine prešao je u Arsenal. Bio je kratko na posudbi u Nottingham Forestu i matičnom klubu, da bi 2011. godine postao standardan prvotimac “topnika”. Za Arsenal je odigrao 350 takmičarskih utakmica i postigao 60 golova. U dresu reprezentacije Velsa nastupio je 58 puta uz 14 pogodaka.