Abramovič pred najtežom odlukom, navijači štite Mourinha

Mourinho

Jose Mourinho na rubu je otkaza u Chelseaju, tako barem s dozom zadrške pišu mnogi britanski mediji nakon novog posrtanja Bluesa ove sezone. Ovaj put aktualni prvak je od Stokea eliminiran iz Liga kupa.

[yuzo_related]

Odmah po završetku susreta koji je odlučen izvođen kaznenih udaraca tamošnji mediji krenuli su još jednom razvlačiti tematiku Porutgalčeve budućnost na Stamford Bridgeu.

U tom stilu Telegraph ističe kako je vlasnik Chelseaja Roman Abramovič suočen s najtežom odlukom u svojih 12 godina vladavine ovim engleskim klubom.

Naime, eventualni novi poraz, a za vikend slijedi domaći okršaj s Liverpoolom, zaista bi zakomplicirao stvari u domu prvaka. Klub je prije tri sedmice stao iz Mourinha, ali u slučaju kad bi bila ugrožena visoka prventsvena pozicija već sad, vjerojatno bi Rus dobro razmislio.

Međutim, situacija koja Mourinha čini posebnom je i ta što ima veliku podršku navijača, koje je očito kupio za sva vremena. Naime, na gostovanju kod Stokea stiglo je nešto manje od pet hiljada navijača Chelseaja, a na početku susreta skandiranjem su dali neskrivenu podršku Portugalcu, a on im je u tim trenucima odrzdravljao.

Naravno, sukob s navijačima nije ono što uglavnom žele čelnici kluba, pa tako niti Abramovič, ali pitanje je mogu li karizma i navijačka podrška zadržati Josea u sedlu, kad na drugoj strani vage rezultatski neuspjesi polako postaju sve teži.

Zasigurno mu neće pomoći niti činjenica da je pred iduće utakmice ostao bez Diega Coste, čiji učestali problemi s povredama sve više znače da se trener na njega ne može osloniti, iako je baš on na neki način temelj igre Chelseaja.

Problemi se nižu, prostora i vremena za Portugalca je sve manje, stoga je baš spomenuti susret protiv Liverpoola (subota, 13:45) možda i ključan za rasplet ove priče.

Ukoliko izgubi povjerenje šefa, bit će to Mouu drugi put, 2007. je već dobio otkaz u ovom klubu, mada je to tada nazvano kao zajednički dogovor o raskidu suradnje.