Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FK Sarajevo organizira kamp u SAD-u

fk sarajevo

Fudbalski klub Sarajevo krajem decembra organizirat će kamp za bh. talente koji žive u Sjedinjenim Državama.

Kamp će biti održan od 25. do 28. decembra u Jacksonvillu na Floridi, u partnerstvu sa Fudbalskim savezom Colorada koji je u maja u saradnji s Fudbalskim savezom BiH organizirao i reprezentativni kamp u Denveru. Cilj kampa je pronaći mlade talente i zavisno od starosne kategorije uključiti ih u pogone aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine.

Kako javlja BHD Infodesk, uime FK Sarajevo kampu na Floridi će prisustvovati Almir Hurtić, koordinator omladinskog pogona i šef Akademije FK Sarajevo, te Semjon Milošević, ovlašteni skaut FK Sarajevo. Uime domaćina na kampu će aktivno raditi Murat Alibašić, trener u omladinskom pogonu Colorado Rapidsa, Nedžad Dervišević, vlasnik fudbalske akademije Bosna i Hercegovina – Chicago i Elvir Mešić, sportski direktor “Florida elite soccer academy”.

Kamp je namijenjen igračima od 15 do 21 godine. Uz selektivne procese nudi i proces opće sportske i vrhunske fudbalske edukacije. Najbolje ocijenjeni igrači bit će pozvani na provjere u fudbalsku školu koševskog šampiona, a svi selektirani igrači bit će uključeni u klupsku bazu podataka kako bi se kontinuirano pratio njihov razvoj kao igrača i sportaša.