Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tehnologija ne laže

Adidas se oglasio i riješio sve dileme: Je li Ronaldo dirao loptu kod sinoćnjeg gola

rona

Proizvođač lopte se oglasio nakon meča i objasnio kako su zahvaljujući senzoru unutar lopte riješili sve dileme

Portugal je sinoć savladao Urugvaj rezultatom 2:0, a oba gola za pobjedničku ekipu zabio je veznjak Manchester Uniteda Bruno Fernandes.

Najviše pažnje u ovom meču privukao je prvi gol. Fernandes je ubacio loptu sa strane, Cristiano Ronaldo je skočio na nju, a nakon nekoliko trenutaka ona je završila iza leđa urugvajskog golmana.

Ronaldo je odmah potrčao slavodobitno i proslavio gol, a na trenutak je zavarao i FIFU koja mu je u prvi mah pripisala gol. Čak je i Fernandes nakon meča rekao da je “imao osjećaj da je gol Ronaldov”.

Međutim, nakon nekoliko minuta, prepravili su grešku i ispravili ime strijelca u Bruno Fernandes.

Na društvenim mrežama se, kao i obično povela rasprava o tome ko je stvarni strijelac, ali čini se da je Adidas sada riješio sve dileme, ponajviše zahvaljujući nevjerovatnoj tehnologiji u lopti Al Rihla kojom se igra Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Proizvođač lopte se oglasio nakon meča i objasnio kako su zahvaljujući senzoru unutar lopte zaključili da Ronaldo nije dotaknuo loptu.

“Nije bilo vanjskog kontakta ni pritiska na loptu, što najbolje prikazuje nedostatak “pulsa” na grafici”, objavili su iz Adidas, kazavši kako IMU senzor u lopti ima 500 herca i kako pokazuje vrlo precizne podatke tokom analize.