Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Adis Mujkić, nada norveškog Stromsgodseta: Volio bih ponovo obući dres BiH

adis_mujkic

Svojevremeno je Eldar Hadžimehmedović briljirao u Norveškoj. U tim godinama je Hadžimehmedović i nosio dres mlade reprezentacije BiH koju je sa klupe uspješno vodio Ibrahim Zukanović. Dugo je trebalo da BiH dobije još jednog Zmaja iz Norveške.

Riječ je o Adisu Mujkiću, koji je nastupao za pionirsku i kadetsku reprezentaciju naše zemlje. Inače, Adisov je prvi klub u Norveškoj bio Asiden, a sada nastupa za Stromsgodset. Radi se o talentovanom igraču koji može igrati na poziciji desnog i lijevog veznog.

– Za sada mi je lijepo u Norveškoj. Međutim, moj cilj je jednog dana igrati u nekoj jačoj evropskoj ligi – govori Mujkić.

Adis je lucidni igrač, koji često trese protivničke mreže.

– Igram na takvoj poziciji gdje često dolazim u gol šansu. Naravno, da volim i asistirati svojim saigračima.

Mujkić je rođen 2000 godine. Do sada je upisao četiri nastupa za naše mlađe reprezentativne selekcije. Dva puta sam nastupao za U-15 reprezentaciju i to protiv Makedonije, dok sam u kadetskoj konkurenciji igrao u dva navrata protiv Crne Gore.

– Moja želja je ponovo obući dres reprezentacije BiH. Imam, pravo nastupa za juniorsku selekciju i u narednim kvalifikacijama i nadam se da ću dobiti šansu da pokažem svoj potencijal. Znam, koliko vrijedim i sigurno da bi opravdao povjerenje selektora.

Ovih dana juniorska selekcija BiH igra kvalifikacije za plasman u elitnu rundu kvalifikacija.

– Znam da su dobili Gruziju i nesretno izgubili od Francuske. Nadam se da će u posljednjem kolu pobjediti i ostvariti plasman u naredni krug kvalifikacija.

Zna da je nekadašnji njegov učitelj Sakib Malkočević nedavno u Tuzli operisan.

– Meni je čast što sam imao priliku da upoznam Murata Jahu, Zorana Erbeza i Sakiba Malkočevića. Od kojih sam zaista dosta toga naučio. Čitao sam da je Malkočević operisan. Ovim putem mu želim što brži oporavak – kazao je Adis Mujkić.