Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Azota

Admir Raščić dio stručnog štaba U-21 nogometne reprezentacije BiH

Admir_Rascic (1)

Pošto sam ja na početku trenerske karijere, sigurno da je ovo veliki plus

Goraždanin Admir Raščić, trener Nogometnog kluba “Azot“ Vitkovići, napravio je još jedan iskorak u svojoj trenerskoj karijeri. Nakon što je od marta bio dio stručnog štaba juniorske reprezentacije BiH, na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH dobio je povjerenje da bude na klupi U-21 reprezentacije BiH, u timu koji predvodi Slobodan Starčević.

Raščić ističe da je ovo još jedan bitan korak u njegovoj karijeri.

-Odlukom NS BiH sada sam član stručnog štaba U-21 nogometne reperzentacije. Prvo okupljanje je danas, igramo tri prijateljsk eutakmice a u septembru se nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo“ – kazao je Raščić.

Dodaje da su ambicije uvijek ići stepenicu više

„ Pošto sam ja na početku trenerske karijere, sigurno da je ovo veliki plus. Trener sam NK Azot, moja škola fudbala ‘PRO’ uspješno radi već tri godine. Pored svega ovoga, paralelno se i školujem na UEFA – Pro licenci tako da je mnogo posla – pojašnjava Raščić.

Naglašava da je Goražde grad koji ima mnogo talentovane djece kojoj treba obezbjediti bolje uslove za napredak.

– Bilo bi dobro da se poradi i na infrastrukturi i da toj djeci obezbijedimo bolje uslove i da se nađu ljudi koji hoće da rade i da se posvete toj djeci. Sigurno je da ovaj grad ima mnogo talenata i da će izroditi još mnogo vrhunskih sportista – kazao je Raščić.