Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Adžem: Mladosti se želimo osvetiti

adzem
Foto: I. Kralj

Fudbaleri Željezničara će u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine na stadionu ”Grbavica” 25. oktobra igrati protiv Mladost DK.

U taboru sarajevskih ”plavih”, kažu, žele se revanširati premijerligašu iz Doboja kod Kaknja od kojeg su poraženi na gostovanju u drugom kolu ovosezonske Premijer lige BiH, rezultatom 1:2. Zanimljivo da se utakmica igra u srijedu, 25. oktobra, na ”Grbavici”, samo tri dana poslije na rasporedu je i prvenstveni susret između ove dvije ekipe na istom terenu.

”Žrijeb je mogao biti i bolji i lošiji, na to se ne može utjecati. Naravno, dobro je što igramo kući. Preuzimamo ulogu favorita i želimo se osvetiti za poraz u Doboju kod Kaknja u drugom kolu. Malo je nezgodno za obje ekipe što ćemo u tri dana odigrati dvije međusobne utakmice, ali šta je tu je, idemo po prolaz”, rekao je Adžem za oficijelnu Internet stranicu FK Željezničar, javlja Anadolu Agency (AA).

Voljom današnjeg žrijeba u ostalim parovima osmine finala Kupa BiH još će igrati: Široki Brijeg-Vitez, Svatovac-Sloga Simin Han, Leotar-Zvijezda 09, Bratstvo Gračanica-Sloboda, Borac-Krupa, Rudar Prijedor-Čelik i Olimpik-GOŠK.

Utakmice osime finala će biti odigrane 25. oktobra u 15 i 18 sati.