Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Agent Martina: Džeko je bio veoma blizu odlasku iz Italije

dzeko

Nogometni agent Silvano Martina izjavio je za Calciomercato.com da je Edin Džeko proteklog ljeta bio veoma blizu izlaznim vratima Rome.

Martina je istakao da je Džeko proživljavao teške trenutke tokom prve sezone u Seriji A te da je bio spreman napustiti Italiju.

“Džeko je još uvijek veliki igrač. Sada on ima još više iskustva i samopouzdanja. On je ostao u Romi jer se želio dokazati i pridobiti navijače”, naglasio je Martina.

Dodao je da je Džeki trebalo vremena da se navikne na italijanski fudbal, a lošim igrama kumovala je promjena trenera u Romi prošle sezone, kao i dobra forma drugih napadača.

“Džekine kvalitete su rijetkost u svijetu. On lako može postići 15-20 golova u sezoni. Džeko nije klasični napadač koji čeka da mu serviraju šanse, već dobro kombinuje sa svojim saigračima. Mislim da je važno naglasiti da je prošle sezone Džeko imao čak sedam asistencija”, rekao je Martina.

Otkrio je da su ranije za Džekine usluge iznimno zainteresovani bili Milan i Juventus.

“Direktor Milana Adriano Galliani došao je u Džekinu kuću kada je igrao za Wolfsburg. Želio je dovesti Džeku pod svaku cijenu, ali je Manchester City bio brži. Juventus ga je želio dovesti u istom prelaznom roku kada je realiziran transfer u Romu”, zaključio je Martina.