Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Goal.com

Agresti tvrdi: Dybala odlazi iz Juventusa bez obeštećenja

dybala screenshot (1)

U klubu se argentinskom ofenzivcu zamjeraju česte ozljede i činjenica da često propušta ključne utakmice, posebno u Ligi prvaka

Novinar portala Goal.com Romeo Agresti tvrdi da Paulo Dybala (28) napušta Juventus na kraju sezone. Argentinski ofenzivac iz torinskog kluba odlazi po isteku ugovora krajem juna i Juventus na njemu neće zaraditi ni eura. Dybala i Juventusova uprava jutros su održali pregovore u Torinu oko produženja ugovora, no do dogovora nije došlo zbog razlike u plaći.

Juventus je Dybali ponudio oko sedam miliona eura po sezoni uz bonuse po učinku na terenu, a Argentinca je ta ponuda uvrijedila jer smatra kako zaslužuje barem dva miliona eura veću plaću. Torinski klub promijenio je ponudu u odnosu na oktobru 2020., kada su uvslovi išli u Dybalinu korist.

U klubu se argentinskom ofenzivcu zamjeraju česte ozljede i činjenica da često propušta ključne utakmice, posebno u Ligi prvaka.

Dybala, dokapiten kluba, više nije u centru projekta Juventusa i od sljedećeg ljeta igrat će u drugoj sredini. U Juventus je stigao iz Palerma u ljeto 2015. za 32 miliona eura uz osam miliona eura bonusa. Za Juventus je u 283 utakmice zabio 113 golova.