Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Holandski velikan

Ajax doveo 19-godišnjeg napadača Mohammeda Kudusa

kudus (1)

Mladi napadač je u dresu Nordsjaellanda ove sezone u 28 mečeva postigao 12 golova

Holandski velikan Ajax doveo je u svoje redove Mohammeda Kudusa iz danske ekipe Nordsjaellanda, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako se navodi u saopćenju holandskog kluba, sa 19-godišnjim napadačem iz Gane bit će potpisan ugovor koji će važiti do 30. juna 2025. godine.

Nisu navedeni detalji ugovora niti vrijednost transfera, ali prema navodima brojnih holandskih medija, Ajax je za Kudusa platio devet miliona eura.

Mladi napadač je u dresu Nordsjaellanda ove sezone u 28 mečeva postigao 12 golova.

Za njegove usluge pokazali su interes brojni evropski klubovi, uključujući Everton, Borussiju Monchengladbach, Galatasaray i Fenerbahce. Danski mediji tvrde da je brzonogi napadač na kraju ipak odlučio da karijeru nastavi u ekipi Ajaxa.

Ove sezone sjajnim igrama privukao je pažnju mnogih klubova nakon čega je i uprava Nordsjaellanda priznala da ga vjerovatno neće moći zadržati, iako bi to silno željeli jer se radi o velikom talentu.

U Nordsjaelland je došao besplatno, te je ovim transferom danski klub ostvario veoma dobru zaradu.

Kudus se fudbalom počeo baviti u afričkoj fudbalskoj akademiji “Right to Dream“ u kojoj se zadržao od 2012. do 2018. godine kada je prešao u Nordsjaelland.

Nastupao je za mlađe selekcije svoje zemlje, dok je za seniorski sastav upisao dva nastupa i postigao jedan pogodak.